De tuin in alle seizoenen

We openen het nieuwe jaar op ma. 15-1 met een lezing van groenarchitect Hans van Horssen, eigenaar van een ontwerpbureau in Gorinchem, over bovengenoemd onderwerp en als ondertitel “een kijkje achter de schermen van de Vlinderhof”.

De lezing gaat over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrassen, een dynamische plantstijl ook wel de “Dutch Wave”genoemd. Aan de hand van vele mooie beelden laat Hans zien hoe bijzonder mooi, levendig en herkenbaar deze stijl kan zijn gedurende alle seizoenen. Na de pauze krijgt u een kijkje achter de schermen van de Vlinderhof, een ontwerp van Piet Oudolf. De Vlinderhof ligt in het Maximapark bij Leidsche Rijn aan de westkant van Utrecht. In het voorjaar van 2014 heeft een groep vrijwilligers deze hof aangelegd. Ook verzorgt deze groep het onderhoud.

Hans van Horssen was vanaf de start bij de aanleg betrokken en maakte in 2014 met een oud-collega het bloembollenplan. Vanavond licht hij dit plan toe en vertoont hij video’s van deze sfeervolle en dynamische tuin.

De presentatie wordt gegeven in het Polanencentrum, v. Polanenpark 105-107, en begint om 20.00 uur. Entree: leden gratis, niet leden € 2.00 en uw gratis kopje koffie/thee staat klaar.

Informatie: Ber Hubben, tel. 070 5117660, email: beringe(at)casema.nl en Wim Westgeest,

tel. 06 51005946 en email: wwestgeest8@gmail.com

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien